januari 2014

Syrië: gifgasaanval kwam niet van Assad

Een rapport (1), gepubliceerd op 16 januari, van het MIT (Massachusetts Institute of Technology) maakt brandhout van de bewering dat het regeringsleger van Bachar al-Assad chemische wapens zou gebr

1914-2014: 100 jaar ‘begin Wereldoorlog I’

De Eerste Wereldoorlog was een revolutie in oorlogsvoering. Het was het begin van wat ‘totale oorlog’ genoemd wordt, in de betekenis van de eerste ‘geïndustrialiseerde oorlog’.

‘Bewijzen’?

Juist één dag voor de opening in het Zwitserse Montreux van de ‘tumultueuse’ Syria-conferentie, Geneva II, verspreidt het persagentschap ANP een bericht wereldwijd dat dus ook door De Morgen overge

Stationeert de NATO 3 000 terroristen in de EU?

Het is belangrijk om weten dat NATO-landen praktisch altijd ‘derde partijen’ gebruiken om overal ter wereld aanslagen uit te voeren in hun plaats.

Volgende regieme-verandering: Turkijë?

Turkijë wankelt onder de recente schandalen aan de top van de regerende AKP-partij (Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling) onder leiding van Premier Recep Erdogan.

What’s in a ‘quenelle’? update 1 feb. 2014

Verleden zaterdag maakte de Franse voetbalspeler Nicolas Anelka van West-Bronwich Albion na het scoren van een doelpunt een ‘quenelle’ geste als zegegebaar.