Anti-terrorisme coalitie tegen ISIL?

Het geciviliseerde Westen stijdt tegen het terrorisme en de barbarij. Dat is ten minste wat onze politiekers en de officiële media ons voortdurend willen doen geloven. De realiteit is evenwel totaal anders: de NATO en de Golfstaten (GCC) sponseren sedert decenna de meest kriminele organisaties waaronder ISIL.

Op 2 februari begon in het Italiaanse Farnesina de bijeenkomst van de Ministriële groep van de ‘Globale anti-DAESH Coalitie’ die gezamelijk wordt voorgezeten door VS-staatssecretaris John Kerry en de Italiaanse minister Buitenlandse Zaken Paolo Gentiloni. 

'Anti-DAESH coalitie'-meeting in het Italiaanse Farnesina

Saoedi-Arabië, sedert decennia de grootste sponser van het Islamterrorisme, maakt deel uit van die coalitie, nu vermomd als anti-terroristen. Met de goedkeuring van Obama, onder leiding van de CIA en gefinancierd door Riyad worden rebellen bewapend en traind om Syrië te infiltreren. Dat wordt bevestigd met videobeelden van VS-senator John McCain die in een missie voor rekening van het Witte Huis op 23 mei 2013 Al-Bagdadi ontmoet, de kalief die aan het hoofd staat van ISIL (DAESH).

Al-Bagdadi (omcirkeld) en McCain in Syrië

Het is slechts de laatste in de lange reeks van de geheime gezamelijke VS/NATO/Saoedische operaties die begonnen in jaren 70 en 80: het destabiliseren van Angola en tal van andere Afrikaanse landen, het bewapenen en trainen van de moedjahedin in Afghanistan, het steunen van de contra’s in Nicaragua enz. Daarom veroordeelt het Westen Saoedi-Arabië niet voor zijn mensenrechtenschendingen en steunen het actief de oorlog die de burgerbevolking in Jemen vermassacreert.

Maken nog deel uit van de groep, Jordanië en Qatar waar de CIA trainingsbazissen geinstalleerd heeft voor rebellen waaronder radikale groepen als al-Qaïda, om Syrië en andere landen te infiltreren.

Qatar levert voor deze operaties zelfs commando’s zoals het gedaan heeft in 2011 wanneer het minstens 5000 man van zijn ‘special forces’ naar Lybië stuurde. “Wij, Qatari’s waren met honderden onder de Lybische rebellen op het terrein in elke regio”,  verklaarde stafchef Generaal-majoor Hamad al-Atiya. bron

Onder de anti-terroristen in Farnesina bevinden zich ook de Verenigde Arabische Emiraten die sedert 2011 met Blackwater/Academi een privé-leger van een 2000 huurlingen gevormd hebben waarvan er 450 (Colombianen en andere Latijns-Amerikanen) momenteel geengageerd zijn in de agressie tegen Jemen.

Er is Bahrein dat zijn eigen democratische oppositie met de hulp van Saoedi-Arabië in bloed smoorde en nu als wederdienst Saoedi-Arabië een handje toesteekt in het uitmoorden van Jemenieten, waaraan ook Koeweit deel neemt dat ook lid  is van de anti-terrorisme groep.

Maakt ook deel uit van de coalitie:Turkijë, voorpost van de NATO in de oorlog tegen Syrië en Irak, die dagelijks hele kolonnes vrachtwagens met wapens en ander materiaal levert. Om bewijzen te publiceren waaronder videobeelden werden de Turkse journalisten Can Dündar en Erden Gül gearresteerd en riskeren ze de doodstraf. bron

Onder de Westerse vertegenwoordigers zijn Frankrijk en Groot-Britannië die hun ‘special forces’  en geheime diensten gebruiken voor geheime operaties in Lybië, in Syrië en andere landen. Italië is het gastland dat zelf bijgedragen heeft om Noord Afrika en het Nabijë Oosten in brand te steken met de deelname aan de vernieling van Lybië.

The Telegraph  van 4 jan 2015 meldt bijna als een voetnoot dat een omvangrijk Westers contingent grondtroepen uitgestuurd wordt om Lybië te bezetten in een operatie waarvan beweerd wordt bedoeld te zijn om de zogenoemde ‘Islamitische Staat’ (ISIL) te bestrijden. Het artikel meldt:  ‘Onder dat plan zouden 1.000 Britse troepen deel uitmaken van een 6.000 man sterke gezamelijke troepenmacht met Italië – Lybië’s vroegere kolonisator – om Lybische troepen te trainen en te adviseren . Britse speciale troepen zouden ook kunnen ingezet worden in de frontlinie.’bron

ISIL-terroristen in het Lybische Sirte

Het is hier reeds herhaaldelijk aangehaald dat terreurorganisaties zoals al-Qaïda en hun verschillende merknamen (IS, ISIS, ISIL, DAESH...) verre van tegenstanders van het Westen zijn. Naast het feit dat zij gefinancierd, bewapend, getraind en gesteund worden door de dichtste en oudste bondgenoten in het Midden-Oosten (Saoedie-Arabië en Qatar) dienen deze terroristenorganisaties meerdere Westerse doelen:

-       Zij dienen als huurlingenleger voor het Westen waarmee geviseerde landen gedestabiliseerd worden.

-       Zij dienen tevens als voorwendsel voor directe militaire interventies wanneer die operaties falen of geen optie zijn.

-       Daarnaast dienen ze ook als boeman en te gelijkertijd als dekmantel voor staatsgesponserde terreuraanslagen in Europa zelf en in andere delen van de wereld. Ze zijn het sterkste wapen van de Islamofobie-industrie voor het intern destabiliseren van Europa.

Het is duidelijk dat het Westen niet tegen ISIL strijdt maar integendeel het de bedoeling is om ISIL te laten voortbestaan om het militair en geopolitiek maneuvreren doorheen het Midden Oosten en Noord Afrika te verantwoorden en zodoende zijn totale hegemonie over de regio verder vooruit te helpen.  

Niet toevallig kondigde in december 2015 Minister van Defentie Steven Vandeput nog aan: ‘ dat België 300 militairen naar de Sahel stuurt om er deel te nemen aan een operatie met als doel de regio te stabiliseren. Minister van Defentie Steven Vandeput kijkt daarbij richting Mali omdat daar in de toekomst een grote dreiging te verwachten valt.’  bron