De wereldwijde “omerta” van 11 september 2001 (deel 1)

Verleden week stond Politiek- en Media-Australië op stelten naar aanleiding van een uitzending op de openbare radio waarin personaliteiten kunnen inbellen om hun visie ivm de deelname van het Australische leger aan de oorlog in Afghanistan waarover in het parlement een debat aan de gang is.

Kevin Bracken, vakbondssecretaris van de MUA (Maritime Workers Union of Australia) en voorzitter van de VTH (Victorian Trades Hall) werd door radio-gastheer John Fain van ABC-Radio vooraf gecontacteerd om in te bellen gedurende de uitzending.

Kevin Bracken, die reeds jaren zijn inzichten over 11 september 2001 en de flagrante tegenspraken tussen het “officiële verhaal” en het wetenschappelijke forenzische onderzoek naar de aanslagen onder de aandacht brengt, herhaalt nogmaals deze visie, nu naar aanleiding van het debat in het parlement over de oorlog in Afghanistan, waarvan het motief rechtstreeks voortkomt uit het “officiële verhaal” van de ramp.

 

Radio-intervieuw met Kevin Bracken

http://www.abc.net.au/local/audio/2010/10/20/3043311.htm

 

Zoals te verwachten ontketen de media en de politiek,na dit intervieuw, een over-de-top-emotionele  “beschimpingscampagne” zonder ook maar enig ernstige  argumentatie. (Geen van beide wil zelfs een debat aangaan.)

 

Zie hier de reacties in het Parlement en van Eertse Minister Julia Gillard

 

Zie hier Kevin Brackens antwoord op de kritiek van de media en politiek

 

De krant “Heraldsun” van 21 okt wijdt een artikel aan dit incident en waagt zich aan een publiekspoll waarin 3 op 4 van de Australische bevolking zich akkoord verklaart met de uitspraken van Kevin Bracken, dat de aanslagen van 11 september  niet het werk kunnen zijn geweest van de 19 moslim-terroristen.

http://www.heraldsun.com.au/news/victoria/trades-hall-president-kevin-bracken-calls-911-conspiracy/story-e6frf7kx-1225941158523

 

Poll Heraldsun (25 okt 2010)

Do you think Kevin Brackens’s comments were reasonable?

Yes         76.31% (7988 votes)

No          23.69% (2479 votes)

Total votes: 10467

 

Daarmee zetten de media en de politici zichzelf publiekelijk wel erg pijnlijk te kijk. Hun laatste greintje geloofwaardigheid smelt weg voor de camera’s. Ten allen prijze moet voor hen de “omerta” rond 11 sept 1001, die er nu reeds meer dan 9 jaar wereldwijd bestaat, gehandhaafd blijven.

Deze politici en media, die de hele politieke agenda bepalen en zich onderwerpen (uit eigenbelang en/of onder chantage) aan de “omerta”, snijden zichzelf af van het vertrouwen en de steun van de bevolking die ze geacht worden te dienen.

 De belangrijke (wereldwijde) reële problemen die op de politieke agenda staan en die reeds zolang op oplossingen wachten, zijn zo groot dat ze alleen aangepakt kunnen worden met de volle en daadwerkelijke steun van de  bevolking.

Het is dan ook van het grootste belang dat we politici en media aanmoedigen en ondersteunen om zich te distanciëren van die “omerta” waardoor ze het vertrouwen en de daadwerkelijke steun van de bevolking kunnen genieten, om de noodzakelijke oplossingen voor de enorme problemen waarmee we reeds veel te lang geconfronteerd worden ook daadwerkelijk uit te werken.

Het zich positioneren door de media en politici ten opzichte van de ramp van 11 september 2001 wordt de lakmoestest voor hun betrouwbaarheid. De bevolking is zich daar meer en meer van bewust.

Luc Demeyer