Economen: deel van het spel.

De prijs van olie op de wereldmarkt bereikt een nooit geziene hoogte terwijl die markt in werkelijkheid 4 maand geleden crashte. Hoe kun je een hoge oliemarkt hebben met een wereldwijde daling met 12% in consumptie, de ineenstorting van Westen en het Oosten, de ontdekking van grote nieuwe reserves in Afrika, de Middellandse Zee, Zuid Europa en op nog andere plaatsen. En technologische ontwikkeling maakt olie steeds minder belangrijk. Het conflict met Iran? Indien dit ernstig was, wat het niet is, dan kan Iran de Dimona reactor in geen tijd vernietigen en heel Israel vergiftigen. Zij zouden dat nooit doen omdat het allemaal maar een spel is.

Het antwoord op de vraag ‘waarom dan’ is eenvoudig:

Er is geen wereldeconomie, er zijn geen olie- of grondstofmarkten. Het hele gedoe is één georganiseerde criminele zwendel en we zijn op het punt gekomen dat er zelfs niet meer gepoogd wordt om het te verbergen. Voor iedereen met een beetje grijze cellen (en wil kijken) is dit wel duidelijk. Er is voldoende betrouwbaar materiaal in het openbare domein. http://www.boilingfrogspost.com/2012/03/16/behind-oil-price-rise-peak-oil-or-wall-street-speculation/

Iedere economist weet dat het hele monitaire systeem één theatrale vertoning is, een spel. Niets is reëel, er zijn helemaal geen regels en het script wordt onderweg voortdurend veranderd. En alles is in het publieke domein.

Hoe kan het dat de ‘Federal Reserve Bank NY’ 15 triljoen $ (die nooit bestaan hebben) via SWIFT kan overmaken aan Europese banken, waarvan sommige een ‘bail out’ vroegen terwijl ze genoeg geld hebben om de hele wereld op te kopen. De dokumenten ervan zijn overgemaakt aan het Brits Parlement door Lord James of Blackheath (http://www.publications.parliament.uk/pa/ld201212/ldhansrd/text/120216-0002.htm#12021643000172) en er zijn de dokumenten in de Lee Wanta rechtszaak voor het ‘Federal Court of the Eastern District of Virginia’ (http://www.analysis-news.com/Gdetailfolder/Goldsmiths-165.htm). Alles is in het publiek domein. Geen enkel media maakt melding. Wat wil dat zeggen?

In zijn column ‘Crisismoe’ van 12/3/2012 (http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1407221/2012/03/12/Crisismoe.dhtml) doet ‘hoofdeconoom’ Koen Schoors zelfs geen poging meer om de schijn op te houden:

Het economische nieuws draait maar door en iedereen die er naar kijkt wordt er misselijk van. Geen hond die het nog snapt, geen kat die het nog volgt.’.....

“Onze menselijke geest is niet gemaakt voor deze jarenlange depressieve toestand. Op een bepaald moment willen wij ons leven gewoon oppakken waar we het hebben laten liggen en weer verdergaan. Vrienden uitnodigen. Eens uit eten gaan. Een feestje geven. Opwarmen in de lentezon. Iets ondernemen. Een bedrijfje opzetten. Gewoon omdat het kriebelt, omdat we het willen, omdat we het niet langer kunnen laten. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje. We hebben allemaal ergens een vast gelukpunt waarnaar we uiteindelijk terugkeren na een zware schok. Ik denk dat ik het reeds zie. De lente in de geesten. De groene scheuten na een lange winter. Er komt vast nog wel een voorjaarsstorm, maar het leidt geen twijfel, de zomer zit er aan te komen.”

Men kan terecht de vraag stellen of er groepen bestaan die in staat zijn om de gebeurtenissen te controleren, groepen met meer macht dan alle regeringen, meer macht dan bank-consortia, meer macht dan machtige misdaadkartels....

In vergelijking met wat we zien in de geldmarkten, derivaten, olie, voedsel, globale instabiliteit, dreiging van nieuwe genetische ziektes, radioactieve besmetting, toxiciteit, biowapens ... is het bijbelse ‘einde der tijden’ een grap.