Een ‘strijd-tegen-terrorisme’-façade voor nog meer terrorisme.

Een recent aangekondigde ‘anti-terreur coalitie’ onder leiding van  Saoedi-Arabië wordt met groot skepticisme begroet. Dit is niet alleen omwille van twijfels over hun ernst maar omdat het terrorisme dat de ‘coalitie’ beweert te bestrijden in de eerste plaats een intentionele creatie is van de Saoedi-Arabische/Westerse buitenlandse politiek.

In werkelijkheid toont reeds over decennia gedokumenteerd bewijsmateriaal aan dat de Saoedies het voornaamste kanaal vormen waarlangs Westers geld, wapens, steun en directieven stroomt naar huurlingenlegers van door de Saoedisch Wahhabisme geindoctrineerde extremisten die uitgezonden worden om gezamelijke Westerse-Saoedische geopolitieke ambities in het Midden-Oosten en Noord Afrika uit te voeren.

Over al die jaren kan men een rechtstreeks verband zien van een groeiende onmacht van Westerse conventionele oorlogvoering en machtsprojectie over de planeet met de groei van onconventioneel hybride machtsontplooing door terrorisme die tot in anders ontoegankelijke regios reikt.

Dit doet meer dan de Westerse geveinzde onwetendheid en verwondering om het waarom te verklaren, . waarom na meer dan een jaar van zogezegde bestrijding van die ‘Islamitische Staat’ (ISIS, ISIL, of DAESH) in Syrië, het Westen weinig of geen vooruitgang boekte en waarom enkel na de recente Russische interventie het bestaan van de terreurorganisatie in gevaar gebracht wordt.

De groei van ISIL blijkt hoofdzakelijk een voorbedachte machinatie van het Westen en de regionale partners te zijn.

In een rapport van het Department of Intelligence Agency (DIA) uit 2012 (1) staat: ‘Als de situatie zich verder ontplooit is er de mogelijkheid van het installeren van een verklaard of onverklaard Salafistisch kalifaat in het oosten van Syrië (Hasaka en Der Zor) en dat is exact wat de  machten die de oppositie steunen wensen, om het Syrische regieme te isoleren dat beschouwd wordt als de strategische diepte van de Shia expantie (Irak en Iran)’.

Om te verhelderen wie deze ‘steunende machten’ waren die de creatie zochten van een Salafistische staat verduidelijkt het DIA rapport: ‘Het Westen, de Golfstaten en Turkijë steunen de oppositie terwijl Rusland, China en Iran het regieme steunen’. België is deel van deze Westerse landen die de oprichting van dat kalifaat steunen.

 Bestaat er een betere dekmantel voor 'false flag'-staatsterrorisme dan dit Saoedi-Arabisch/Westers ISIL-monster ?

Het DIA rapport zegt het duidelijk dat de Saoedi-Arabische coalitie de bron is van alle terrorisme en niet de oplossing ervan en dat er reeds een coalitie bestaat die ernstig geengageerd is om de gesel van militant extremisme in de MENA (Middle East North Africa) regio uit te roeien – namelijk Rusland, China, Iran en natuurlijk Syrië zelf.

Een façade om nog meer terrorisme achter te verbergen.

Wat Saoedi-Arabië aan het doen is is een poging tot het rebooten van een narratief dat het de laatste tijd steeds meer impliceert samen met veel van de leden van zijn coalitie als de voornaamste bron van globaal terrorisme.

Daarenboven is Saoedi-Arabië steeds meer rechtstreeks verwikkeld in militaire operaties buiten de eigen grenzen met de gevechten in Jemen en bedekte en half bedekte operaties gaande van Lybië tot Syrië. ISIL-terroristen worden door de NATO-coalitie overgevlogen naar Jemen, Afghanistan en Noord Afrika

Het vormen van een coalitie om terrorisme te bestrijden zou de Saoedies een andere rethorische plooi geven voor hun groeiende directe rol in het militair steunen van terroristen-proxies die zij samen met het Westen ontwikkeld hebben en die nu in de MENA regio in de verdrukking komen. Juist zoals de VS gedaan hebben in Syrië door ISIL te gebruiken als een pretext om zelf rechtstreeks en militair betrokken te worden in het Syrische conflict zonder ooit echt ISIL te bestrijden. Saoedi-Arabië is aan het proberen om een aannemelijke cover story te creëreen om hetzelfde te doen.

Het is essentieel voor wie geinteresseerd is om het globaal terrorisme te verslaan om de staatsponsors van terrorisme te herkennen en hen categoriek uit te sluiten van het oplossen van het probleem totdat zij verantwoordelijk gehouden worden voor het in de eerste plaats creëren ervan. De aankondiging van Saoedi-Arabië werd om dezelfde reden met skepticisme en zelfs als belachelijk onthaald. Diegenen die echt geinteresseerd zijn in het voeren van zo’n strijd om het terrorisme te verslaan zouden dit moeten doen met diegenen die een ernstig verlangen tonen om die gesel uit te roeien.

Dank zij de DIA hebben we een lijst met landen die de strijd leiden en België is daar niet bij.

Wanneer de grote ‘specialisten’ van ‘radicalisering’, ‘terreur’ en ‘jihadisme’ zoals de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte en islamoloog Montasser AlDe’emeh uitspraken doen zoals in hun Knack-intervieuw: ‘De predikers van de haat stelen kinderen uit onze samenleving’,van 21/12/2015 ‘dat we ons toch niet mogen vervreemden van Saoedi-Arabië want zij zijn onze bondgenoten in de strijd tegen ISIL’  wordt hun rol die ze spelen als schakel tussen het continueren van het ISIL-terrorisme in Syrië en het gebruiken van dat zelf-gecreëerde ISIL-terrorisme in de binnenlandse politiek onder de dekmantel van ‘het bestrijden van terrorisme’ wel overduidelijk.

 (1)   Het voorheen geklassificeerd DIA rapport, gedateerd 12 aug 2012, kwam door Judicial Watch aan de oppervlakte als gevolg van een rechtzaak.

Na Parijs, een lawine aan fake aanslagen?

Aanslagen Parijs: Staat-gesponsord terrorisme?

Charlie Hebdo – een maand later