EU-steun voor terreurorganisatie ‘MEK’.

Op 9 februari meldt NBC in een rapport van Richard Engel en Robert Windrem dat Westerse Inlichtingendiensten in de recente moordaanslagen op Iraanse nucleaire wetenschappers samenwerken met de terreurorganisatie MEK (Mujahedin-e Khalq – strijders voor god). Sinds 2007 zijn er 5 Iraanse wetenschappers omgebracht. Experten beweren dat bij gesofistikeerde aanslagen zoals deze, ervaren inlichtingendiensten moeten betrokken zijn.(Israel teams with terror group to kill Iran's nuclear scientists, U.S. officials tell NBC News)

Op 11 jan 2012 wordt Mostafa Ahamdi Roshan, afgevaardigd directeur van de Natanz opwerkingsfabriek, vermoord in een bomaanslag in Teheran. In Jan 2010 wordt Massoud Ali-Mohamadi, wetenschapper en fysicus-theoreticus, niet verbonden met Iraans nucleair programma, vermoord door een bom voor zijn woning in Teheran. In Nov 2010 wordt Majid Shahriari vermoord en Fereydoun Abbasi-Davani gewond, nu hoofd van het Iraans Atoom Energie Agentschap.

De geschiedenis van MEK

De  MEK is een marxistisch geinspireerde militante Iraanse oppositiegroep die over de laatste 25 jaar zijn bazis in Irak heeft. De groep wordt sinds 1993 geleid door Maryam Rajavi  (http://en.wikipedia.org/wiki/Maryam_Rajavi), president van de ‘National Council of Resistance of Iran’ (NCRI), een frontgorep voor de ‘People’s Mujahedin of Iran (PMOI), een coalitie in ballingschap van opposanten van het regime in Teheran. Rajavi zelf resideert in Frankrijk.

Sinds 1997 staat de MEK in de VS als terreur-organisatie opgelijst met een 40 pagina’s opsomming van haar activiteiten die tot meer dan 25 jaar teruggaan. Gedurende de Iran-Irak oorlog in de jaren 80 diende de groep als prive-militie voor Saddam Hussein tegen het theocratisch bewind in Teheran. Gedurende 2 decennia gaf hij de groep geld, wapens, jeeps en militaire bazis (Camp Ashraf)  langs de grens met Iran. http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1569788,00.html

Toen in 1991 Saddam Hussein een Shiïtische opstand in het zuiden neersloeg en een genocide tegen de Kurden in het noorden ondernam, werden de vluchtende Kurden door de milities van Rajavi neergemaaid. ‘Take the Kurds under your tanks and save your bullets for the Iranian Revolutionary Guards’ is een toenmalige quote van haar.

Om hun rangen te vullen recruteert de groep onder vluchtelingen en asielzoekers in Europa met beloftes van geld, huwelijk, familie, vrijheid en een groot doel: de Iraanse regering bestrijden. De onwetende jongeren komen terecht in Irak.

Elisabeth Rubin publiceerde in de New York Times Magazine in juli 2003 na de val van Saddam Hussein, een artikel ‘The Cult of Rajavi’ met een verslag van haar bezoek aan Camp Ashraf en de indoctrinatie en fanatisme die ze bij de bewoners vaststelt (http://www.nytimes.com/2011/08/14/opinion/sunday/an-iranian-cult-and-its-american-friends.html?_r=1&pagewanted=all). Volgens een studie van de RAND Corporation in 2009 verblijven minstens 70% van de bewoners van het kamp er tegen hun wil.

Irak wil van dit kamp af en heeft een einddatum vastgelegd voor de ontruiming ervan. Er leven nu nog een 3 400 Iraniërs  in ‘Camp Ashraf’ die overgebracht worden naar de vroegere Amerikaanse militaire bazis ‘Camp Liberty’. Daar kan de VN-vluchtelingenorganisatie nagaan of de Iraniërs het statuut van vluchteling kunnen krijgen.

De MEK is irrelevant voor de democratie in Iran. Ze wordt binnen Iran  zo verafschuwd dat ze geen enkele aantrekkingskracht heeft en Iraanse democratie-activisten zeggen dat de groep, indien ze de kans zou krijgen, de Rode Khmer van Iran zou worden.

Glenn Greenwald, een VS- onderzoeksjournalist, schreef voor Salon.com een artikel waarin hij  licht werpt op het lobbywerk van een hele horde prominente Amerikaanse politieke figuren die in ruil voor miljoenen dollars, ervoor pleiten om in de VS de MEK van de lijst van terreurorganisaties te schrappen. 

http://www.salon.com/2012/02/10/israel_mek_and_state_sponsor_of_terror_groups/singleton/

Onder hen vinden we oa. Wesley K. Clark ex-NATO commandant, Gen James L. Jones ex-veiligheidsadviseur van Obama, Louis J. Freeh ex FBI directeur, Dennis C. Blair en Michael V. Hayden, Bill Richardson, Michaek B. Mukasey, Lee H. Hamilton co-voorzitter van de 9/11 Commissie.

Rajavi en de MEK beschikken over miljoenen dollars voor gigantische PR campagnes. Naast de reeks druk bijgewoonde evenementen in prestigeuse hotels in Parijs, Brussel en Berlijn, houdt de campagne ook full-page advertenties in de New York Times en Washington Post die wel 175 000 $ per stuk kunnen kosten. Hoe kan deze terroristen-cultus van Iraanse dissidenten zo’n dure campagnes voeren?

De terreurorganisatie wordt gefinancierd en bewapend door de Westerse  geheime diensten. De Obama-administratie weet van de moordcampagne maar beweert niet rechtstreeks betrokken te zijn. Iran heeft lang volgehouden dat Israel en de VS de MEK gebruiken om terreuraanslagen te plegen op zijn grondgebied, met inbegrip van de moordenaanslagen op zijn wetenschappers. En de NBC nota bevestigt deze aanklachten. Het rapport maakt twee zaken duidelijk: MEK voerde de serie moordaanslagen op de Iraanse wetenschappers uit en de terreurgroep wordt gefinancierd getraind en bewapend door de Westerse geheime diensten.

De Belgische stem: senator Dirk Claes

In Europa werd de MEK In 2002, in de nasleep van 9/11,  op de Europese lijst van terreurorganisaties geplaatst doch het Europees Gerechtshof oordeelde om duistere redenen op 12 december 2006 dat dit onterecht was en in januari 2009 werd na veel lobbywerk in Brussel de MEK van de terreurlijst geschrapt.

Binnen de Europese Politieke Instanties weet Maryam Rajavi  haar rol te spelen en is  een vaak opgemerkt  figuur.  Zij is oa. de bron die de geruchten verspreidt over de vermeende geheime Iraanse atoomwapenplannen waarvoor de inspectiediensten van de IAEA noch de inlichtingendiensten aanwijzingen kunnen vinden. Maryam Rajavi werd indertijd ondermeer ook in nov 2006 in de Belgische senaat ontvangen door Anne-Marie Lizin, Patriek Krunkelsven, Pierre Galand, Staf Nimmegeers, Sabine de Bethune, Lionel Vandenberghe.

Onlangs op 7 Februari 2012, naar aanleiding van een NCRI-Europees-Amerikaanse Conferentie op uitnodiging van de ‘Friends of Free  Iran Intergroup’ in het Europees Parlement in verband met de huidige politieke situatie in Iran en de regio richtte senator Dirk Claes in een toespraak zich nog tot Rajavi (http://www.ncr-iran.org/en/news/ashraf/11687-dirk-claus--we-must-send-the-right-signal-to-the-mullahs-) als voorzitter van de CD&V-senaatsfractie en voorzitter van het ‘Belgisch Comité voor een Democratisch Iran’.

In zijn toespraak hield hij onomwonden een pleidooi voor het schrappen van de terreurorganisatie MEK van de VS-terreurlijst ter ondersteuning van de lobby van de  horde prominente Amerikaanse politieke figuren die met hun acties daadwerkelijk betaald werk leveren voor een terreurorganisatie.

Als er nochtans één ding duidelijk mag wezen  na de recente moordaanslagenin Iran, is dat MEK meer dan ooit op de terreurlijst thuis hoort. Maar voor Dirk Claes is staatsterrorisme perfekt ‘verdedigbaar’  zolang het maar door de ‘juiste’ mensen gepleegd wordt en op de ‘juiste’ doelen gericht is.

 

Update

De twee recente bomaanslagen op Israëlische ambasades, één in New Delhi, India en een andere mislukte in Tbilisi, Georgië, worden aan Iran toegeschreven. De aanslag in New Delhi vertoont gelijkenissen met de aanslagen op de Iraanse wetenschappers. Iran heeft niets te winnen bij aanslagen op Israëlische doelwitten. Daartegenover geven deze aanslagen de Wall Strreet-Londen-financiële elites de exacte provocatie waar ze reeds lang naar vissen om de publieke opinie te manipuleren tegen Iran.

Udate 29 - 03 - 2012

 http://politics.salon.com/2012/03/28/guest_op_ed_mek_and_its_material_supporters_in_washington/singleton/

Reacties

Luc DM
Offline
Last seen: 4 uur 55 min geleden
Samengevoegd: 08/09/2010