Naom Chomsky over 9/11

De bekende Joods-Amerikaanse intellectueel Naom Chomsky legt in een PressTV-intervieuw, A simpel question, uit dat de VS-invasie van Afghanistan illegaal was omdat er geen bewijs is dat al-Qaïda de 9/11 aanval uitvoerdehttp://911blogger.com/news/2010-11-06/911-coming-out-chomsky-new-video

Naom Chomsky’s verklaring:

“De expliciete reden voor de Afghanistan-invasie was, om de Taliban te verplichten om diegenen aan de VS over te leveren, die zij verantwoordelijk achten voor de World Trade Center / Pentagon – aanvallen. De Taliban vroegen om bewijzen en de Bush-administratie weigerde om enig bewijs te leveren.

Nadien ontdekten we de reden waarom ze geen bewijs voorlegden: zij hadden er geen.”

Verder legt de politieke analyst ook uit dat het niet bestaan van dergelijk bewijs 8 maand later door de FBI bevestigd werd:

“Het hoofd van de FBI informeerde de pers dat na grondig onderzoek de FBI geloofde dat het plan mogelijk in Afghanistan bedacht was, maar wellicht geimplementeerd in de Arabische Verenigde Emiraten en Duitsland.

De in 2001 door de VS geleide invasie van Afghanistan werd gestart met als officiële objectief om militantisme in te tomen en vrede en stabiliteit in het land te brengen.

Negen jaar later geven de Amerikaanse en Afghaanse verantwoordelijken toe dat het land labiel blijft en de burgerbevolking er de hoogste prijs voor blijft betalen.”

Created by Luc Demeyer.