Ottawa Canada Gladio-terreur?

De rethoriek over eventuele aanslagen wordt reeds een tijdje door de politici en media opgevoerd. Na de reeks onthoofdingen om publieke steun voor militaire interventie in het Midden Oosten te mobiliseren zijn blijkbaar nog meer provocaties in de maak. Na verschillende geënsceneerde incidenten om de angstpsychose en paranoia te verhogen werden nu, zoals te verwachten, twee nieuwe aanslagen uitgevoerd in Canada. 

De eerste betreft een dodelijke hit-and-run waarbij één Canadees soldaat vermoord werd. Een persartikel bericht: ‘Een jonge bekeerling tot de Islam die een Canadees soldaat in een hit-and-run vermoordde was op de radar van federale onderzoekers die vreesden dat hij jihadi-ambities had en zijn paspoort in beslag namen toen hij probeerde naar Turkijë te reizen,verklaarde de overheid dinsdag’

De tweede aanslag betreft een schietpartij in Ottawa met verschillende gewonden en waarbij een ander Canadees soldaat omkwam. Uit een persartikel van RT: ‘Terwijl de naam van de schutter nog moet bekend gemaakt worden verklaarden een aantal ambtenaren aan verschillende media dat de schutter geacht wordt Michael Zehaf-Bibeau te zijn die zich een onlangs tot de Islam bekeerde en bestempeld wordt als een ‘hoog-risico’ reiziger.

Michael Zehaf-Bibeau werd geboren in Quebec als Michael Joseph Hall ten noorden van Montreal, verklaarden twee US officials aan Reuters, zeggend dat de Amerikaanse politiediensten er op attent gemaakt waren dat de aanvaller zich recent tot de Islam bekeerd had.

AP-bronnen identificeren ook de man als Zehaf-Bibeau. Een twitter account die geassicieerd is met IS-militanten tweette een foto die zij identificeren als de Ottawa-schutter. The Globe and Mail bericht dat de schutter beschouwd werd aks ‘hoog-risico reiziger’ door de Canadees overheid en dat zijn paspoort in beslag genomen was.

Het is duidelijk dat beide verdachten onder toezicht van niet alleen de Canadeese overheid maar ook van VS onderzoekers waren vóór de aanslagen. Zoals bij zovele ‘terreuraanslagen’ blijkt is dat de ‘modus operandi’ voor de overheidsdiensten of veiligheidsdiensten om de richtingloze ‘loser’ tot informant om te turnen en er controle over nemen in de hoop dat hij dan andere jongeren in zijn lokale moskee kan radicaliseren om een nieuwe terreurcel te creëren die de veiligheidsdiensten dan kunnen observeren en rapporteren?

Zo was Zehaf-Bibeau blijkbaar reeds vijf keer gearresteerd voor ondermeer drugsbezit. 

De Westerse Veiligheidsdiensten zijn de Eerste Verdachten

Na de hype van de ‘verijdelde aanslagen’ in Europa, Amerika en Australië kon verwacht worden dat eventueel zou kunnen overgegaan worden naar ‘live’ terreuraanslagen. Uit het artikel 'Is ISIL terreur-theater?': Volgens de gerechtsverslagen probeerde Elfgeeh materiële hulp te leveren aan ISIL onder de vorm van personeel, namelijk drie individuen waarvan twee met het FBI samenwerkten. Elfgeeh probeerde de drie individuen te helpen om naar Syrië te reizen om de strijd aan de zijde van ISIL te vervoegen. Elfgeeh had ook plannen om leden van het VS-leger die terugkeerden van Irak te vermoorden. Als onderdeel van het plan om militairen te vermoorden schafte Elfgeeh twee vuurwapens aan met geluidsdempers en munitie van een vertrouwelijke bron. De vuurwapens waren onbruikbaar gemaakt door het FBI vooraleer de vertrouwelijke bron ze aan Elfgeeh gaf.

Dit script van de FBI om Elfgeeh in de val te lokken zou bijna letterlijk gevolgd zijn in de ‘live’ aanslagen in Canada, resulterend in de dood van twee Canadese soldaten. Gemakkelijkheidshalve zijn beide verdachten nu dood en is er weinig kans om te weten te komen met wie de verdachten in contact stonden en hoe ze hun dodelijke aanslagen uitvoerden.

Met beide verdachten op de watchlist in de VS en Canada is het waarschijnlijk dat undercover-agenten betrokken waren in beide gevallen. Terwijl er vele mogelijkheden bestaan zouden de Westerse veiligheidsdiensten als eerste verdachten moeten beschouwd worden als mogelijke collaborateurs.

De lijst van hun terrorist-informanten is eindeloos: te beginnen met de fameuse ‘onderbroek-bommer’, die zonder paspoort naar de VS kon vliegen en door een agent van de inlichtingendienst begeleid werd voor zijn vlucht van Amsterdam naar Detroit.

In juli 2011, was er de meest spraakmakende terreurdaad van het decennium in Noorwegen waarbij Anders Breivik (alias Anders Berwick) een bomauto deed ontploffen (8 doden en 10 zwaargewonden) en een slachting aanrichtte in een zomerkamp op Utoya met 69 doden.

Een ander klassiek geval van een ‘jonge Islambekeerling’ die door de Britse veiligheidsdiensten onder druk gezet werd om informant te worden – de ‘Woolwich slachter’, Michael Adebolajo – om op te draaien als dader voor de door acteurs in scene gezette ‘moord op drummer Lee Rigby’

De aanslag in Luik in 2011 waar er oorspronkelijk in de lokale pers en bevestigd door Gaspard Grosjean van La Meuse Liège sprake was van 3 daders.  Later werden de verslagen gestroomlijnd naar slechts één dader, Nordine Amrani, gekend bij de politie voor eerdere drugs- en wapendelicten.

....Plus de zovele andere

De internationaal gecoördineerde veiligheidsoperaties van de overheden die hun bevolking terroriseren om in lijn te staan achter een dreigende oorlog tegen Syrië en nu twee hoogst verdachte aanslagen volgens het script dat de Westerse veiligheidsdiensten gewoonlijk gebruiken, suggereert een nieuwe ‘Operatie Gladio B’ in uitvoering.

Men zou gek moeten zijn om te concluderen dat de echte vijand ergens in Syrië zit en niet hier in de gangen van de Westerse machthebbers.

update 24/10/2014

CBC bericht dat in de weken voorafgaand aan de aanslag de Canadese authoriteiten dril-oefeningen hielden voor dergelijke aanslagen.

(2.00 in de video)  ‘we weten dat gedurende de laatste maanden de CSIS, de RCMP en de National Security Task Force ....een scenario uitvoerden dat gelijkaardig is aan een ‘war game’ oefening waar ze feitelijk letterlijk een aanslag in Quebec verbeeldden gevolgd door een aanslag in een andere stad’

Bij ‘false flag’ aanslagen worden vaak ‘dril-oefeningen’ gehouden door de veiligheidsdiensten