Rellen in Egypte

 

Na de terugkeer van ElBaradei in Caïro zijn steeds meer mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de Egyptische president Mubarak. Elbaradei was jarenlang de leider van het internationaal atoomgemeenschap en wordt door veel liberale Egyptenaren gezien als de oppsitieleider, die overigens pro westers is. Elbaradei heeft gezegd dat president Mubarak moet aftreden en dat hij dan een overgangsregering wil leiden. 

 
"Stability is when you have a government that is elected on a free and fair basis. And we have seen, you know, how the election has been rigged in Egypt. We have seen how people have been tortured." 
~ElBaradei
 
Een live feed van de rellen in Caïro is hier te vinden:
http://english.aljazeera.net/watch_now/
 
Terwijl de regering telefoonmaatschappijen opdracht geeft om de diensten offline te halen en politionele gepantserde wagens met traangas de proberen de protestanten uit elkaar te drijven zijn er ook berichten dat agenten hun uniformen uittrekken uit solidariteit met de protestanten. De demonstranten roepen leuzen als: "Where is the military? Come and save us!", en vragen zich vooral af waar de westerse media is en waarom er niet meer aandacht gegeven wordt aan de misstanden in Egypte. Daar kunnen we ons hier ook wel in herkennen. Mijn steentje kunnen de Egyptenaren alvast bij hun rellen voegen.

 

Holland

 
Op Youtube vind je dit
Met de waarschuwing op te passen voor de inmenging vanuit het buitenland met name de VS.

 

EGYPTIAN REVOLUTION 2011!!! OVERTHROW THE TYRANT MUBARAK!!! NO MORE ILLUMINATI PUPPETS!!!

Reacties

Luc DM
Offline
Last seen: 5 uur 5 min geleden
Samengevoegd: 08/09/2010

De Egyptenaren willen absoluut geen oorlog met, en zijn geen bedreiging voor Israel en dat maakt de gevestigde orde nerveus omdat er teveel vredelievende gemeenschappen in het midden-oosten ontstaan.
We kunnen de Egyptenaren effectief helpen door ons eigen politiek systeem dat even ziek is als het Egyptische (financiële dictatuur)ook grondig te hervormen.
Solidariteit tussen alle mensen, schouder tegen schouder, hand in hand

Luc DM
Offline
Last seen: 5 uur 5 min geleden
Samengevoegd: 08/09/2010

actualiteit van Egypte is rechtstreeks te volgen op

http://english.aljazeera.net/watch_now/

Valentine
Offline
Last seen: 5 jaar 26 weken geleden
Samengevoegd: 05/03/2010

The aljazeera office in Cairo has been shut down by Mubarak.

Valentine
Offline
Last seen: 5 jaar 26 weken geleden
Samengevoegd: 05/03/2010

spannend :
Het internet is afgesloten voor een deel.
Weinig fotos te vinden
Het leger lijkt aan de kant van de burgers te staan.
Sommigen beweren dat Mubarak weg is gevlucht...

?

Valentine
Offline
Last seen: 5 jaar 26 weken geleden
Samengevoegd: 05/03/2010

Hallo
Op de site van Thierry meysan staat een artikel over buitenlandse inmenging.
www.voltairenet.org
in t eng en in het FR
En ook op globalresearch een uitleg daarover.

Luc DM
Offline
Last seen: 5 uur 5 min geleden
Samengevoegd: 08/09/2010

De moedige Egyptische bevolking maakt duidelijk dat het "oude discour" gebazeerd op leugens en misleiding, geen water meer houdt. Ze zijn erin geslaagd de "angst" te overwinnen en als resultaat zien we de ongelofelijke energie losbarsten, een uitbarsting van solidariteit en verbondenheid. Gedurende de protesten beschermen de Christenen de Moslims wanneer ze willen bidden. Het oude discour, in de reactie van Moebarak , Hilary Clinton, Obama en al onze Westerse overheden is compleet hol. Ook El Baradei maakt door zijn verleden deel uit van dit oude discour en is daardoor weinig reprensentatief.