Wat na ISIL/DAESH/ISIS ?

De Russische beslissing voor militaire steun aan de regering in Damascus heeft de geopolitieke kaart grondig veranderd. De Russische interventie heeft de fraude in de houding van de ‘internationale gemeenschap’ blootgelegd en aan de wereld getoond dat Washington en Brussel liegen en dat zij diezelfde terroristen steunen waarvan zij beweren dat ze achter de aanslagen van 11 september 2001 zaten. De ‘war on terror’ is de grote leugen van Brussel en Washington met het monster ‘NAVO’ als vehikel. NAVO is de grote terrorist.

Rusland nodigt de ‘internationale coalitie’ uit om een gezamelijke coalitie te vormen om de terroristen in Syrië te bestrijden – om een echte ‘oorlog tegen het terrorisme’ te voeren – een uitnodiging die onmiddellijk verworpen wordt.

Door de uitnodiging van de wettelijke regering van Bashar al-Assad te aanvaarden om te helpen bij het bestrijden van het grote gevaar van ISIL, al-Nusra (al-Qaïda) en talloze andere terroristengroepen, meestal bestaande uit vreemde huurlingen (40%) uit minstens 80 landen (waaronder België) volgt Rusland scrupuleus het UNO charter. De ‘internationale coalitie’ die meer dan een jaar zonder toelating een soeverein land bombardeert veegt de internationale wetgeving aan haar laarzen.

Het is duidelijk dat Poetin de laatste weken aangetoond heeft dat Rusland een macht is waar ernstig rekening mee moet gehouden worden. Dit is nodig indien de wereld een vreedzaam alternatief wil organiseren voor de oorlogen die de NAVO voortdurend bekokstooft. Terwijl het noodzakelijk is om gezag te installeren door macht te tonen is dat alleen zeker niet voldoende.

De Russische interventie in Syrië die eind september begon lijkt in staat om een verwoestende klap of de nederlaag toe te brengen aan de legers van ISIL, al-Nusra (al-Qaïda) in Irak en Syrië en andere terroristische groepen die eufemistisch omschreven worden als ‘gematigde oppositie’ tegen Bashar al-Assad.

De Russische Defentieminister zelf maakt een schatting van 3 tot 4 maand om samen met het Syrisch Arabisch Leger, Iran, Hezbollah en anderen de Syrische terroristen te verslaan. De vraag op het moment van een min of meer stabiel Syrië en ook Irak zal niet alleen zijn van hoe die stabiliteit in stand te houden om heropbouw mogelijk te maken. De uiteindelijke uitdaging zal zijn: welke economisch model zal er internationaal uit de asse van de oorlog oprijzen? Dit zal al dan niet de mogelijkheid voor echte vrede bepalen en de isolatie van NAVO’s oorlogsmachine.

Sinds Wereldoorlog II en Bretton Woods wordt de mogelijkheid om oorlogen te voeren sterk ondersteund door de Banken met hun controle over de wereldfinancieën door hun controle van de dollar als wereld-reserve-munt. En hier ligt het grote probleem zowel voor China als Rusland.

Het opnieuw soeverein maken van de Russische Centrale Bank als een staatsinstituut is het belangrijkste onderwerp zodat de Russische Staat soeverein geld kan uitgeven.

Russische Centrale Bank

In IJsland bijvoorbeeld bespreekt de regering momenteel het invoeren van een ‘soeverein krediet systeem’ ofwel soeverein geld, als antwoord op s’lands bankencrisis van 2004-2008.

Al de militaire overwinningen tegen het terrorisme in Syrië en elders zullen weinig uithalen indien Rusland, China of de Federale Reserve gecontroleerd worden door de grote banken en niet door het Parlement. Het voorzien van krediet aan de private banken wordt privaat bepaald volgens bankcriteria voor inflatie en muntwaarden, niet volgens de nood aan krediet van een land voor zijn reële economie. Deze private banken creëren geld uit het niets – het welbekende ‘fractionele reserve bankieren’ – iets van de orde van grote van 11 keer de officiële reserves. Fractioneel reserve bankieren is in feite een puur vertrouwensspel. In de Verenigde Staten was de Federal Reserve gedwongen om na het instorten van de grote banken in 2007-2008 in te grijpen en triljoenen dollars te drukken (Quantitative Easing) en de banken enorme volumes aan cash toe te schuiven om te investeren in een nieuwe stock market bubbel en andere ondernemingen in ruil voor de waardeloze papieren van de banken. Alle cycli van depressies en economische expansie sinds de 17° eeuw zijn terug te voeren tot dit fractioneel reserve bankieren.

 

Met de Euro-Aziatische Economische Unie, de Shangai Cooperation Organization, de BRICS en de groep landen in het Midden Oosten is Rusland in een unieke positie om niet alleen de NAVO-terroristen in Syrië de doodsteek toe te brengen maar ook de fundamenten te veranderen van de wereldeconomie door de ware mogelijkheden te begrijpen waarover ze beschikt en een einde te maken aan de schulden-slavernij door de westerse banken en hun centrale banken van het dollarsysteem.

Het Russisch-Orthodoxe Patriarchaat circuleerde onlangs zijn voorstellen om intrest-vrije banken te creëren gebazeerd op het Islamitische bankmodel. Er zijn vele bruikbare ideeën besproken in de nasleep van de brutale economische sancties van Washington en de EU.

Maar zolang als de Russische Centrale Bank zich voegt naar de regels van de westerse centrale banken en de inflatie-controle en stabiliteit van de Roebel het doel van monitaire politiek maakt mag Rusland uiteindelijk de slag voor Syrië winnen en de positieve impuls verliezen die ze vertegenwoordigt.

Waar we voor staan vandaag gaat veel verder dan de slag voor Syrië. De wereld wordt overal in oorlogen meegesleurd, van Oekraïne tot de Zuid Chinese Zee, van Lybië tot Europa zelf onder de vorm van een vloedgolf van vluchtelingen die de normale orde verstoren van hele naties.