Wikileaks suggereert dat 9/11 vooraf gepland was door VSA

Van de laatste virtuele Tsunami vrijgegeven  door Wikileaks, is de meest gevaarlijke   de openbaring dat ambtenaren in de Verenigde  Staten   in 1999  een propaganda-oorlog wilden doorduwen, vooral in Afghanistan en Pakistan, tegen Osama bin Laden, lang voor de dodelijke aanslagen op 11 september , 2001.

 

 

 

Foto:Kabul 1968 Vrouwen Transport en speeltuin.

Het is onze indruk dat de USA(Regering Verenigde Staten )   het niet zo goed doet Ils ze zou kunnen met het projecteren van publieke diplomatie op Osama Bin Laden (OBL),"  "We zouden willen voorstellen dat Washington een herziening  overweegt van deze publieke diplomatieke  inspanning. "we waarschuwen dat, in afwachting van distributie van  " wanted "posters en boekjes in Pakistan van OBL , dit het statuut kan verhogen van  een soort van volksheld"  De kabel  van het  State Department dateert van  26 januari 1999. Het merkte op: "We horen regelmatig berichten uit onderzoek  dat sommigen in de lagere middenklasse en de lagere klassen, zowel stedelijke als landelijke, OBL (Osama bin Laden) als  een 'islamitische Hero' beschouwen, omdat de VS   hem 'Public Enemy Number One'.noemden" Dat gezegd hebbende is het onze indruk dat de meerderheid van de moslims, althans in Pakistan, niet  deze zienswijzen      ondersteund"                                                                                        

 

Foto:kabul 1968 biologieles universiteit.
 

De kabel  schetst "effectieve methoden" voor een propaganda-oorlog tegen Bin Laden door de Voice of America Taal Services, interviews met slachtoffers van  Bin Laden ,  artikelen in de lokale pers en door de virtuele aanwezigheid op het internet. Argumenterend  ten gunste van een anti-bin Laden website, zei de kabel:  "Hoewel, dat zou  kunnen blijken  contra-intuïtief - te zijn, omdat de massa   het internet niet gebruikt - terwijl bijna alle  islamitische groeperingen   inderdaad wel internet hebben en uitgebreid   gebruiken. "  " We zijn waarschijnlijk niet  in staat veel   veroveringen te maken op  hard-core supporters van OBL omdat ze  gelovigen zijn, absolutisten en ze hebben de neiging om niet rationeel te denken en emotioneel te reageren: Feiten zijn minder belangrijk voor hen dan emoties ', zei hij, erop wijzend dat "Ze   niet openlijk te overtuigen zijn. 

 

 

 

De Amerikaanse diplomaat in Islamabad sprak in de kabel  over een meerderheid van de Pakistanen, zeggende:" Dit middenveld,  op zijn minst enigszins gevoelig voor reden , of  naar andere informatie, zou onze primaire doel groep moeten zijn." " Het bericht vervaardigd voor hen zou ook verwelkomd worden door de  hoog opgeleide, naar het westen gerichte elite van zowel Pakistan als Afghanistan, die zich bedreigd voelen door de advocatuur van OBL en  zijn geweld en theologische obscurantisme ", zei de kabel. "De focus van elke vorm van nauwere USG publieke diplomatieke inspanningen moet  worden gericht  op  het afschilderen van  OBL en anderen om hem heen,  als criminelen, die zowel geldt voor  internationale als  voor de islamitische normen. Waar mogelijk, moet de verantwoordelijkheid van de beweging Al-Qaida   worden benadrukt, niet alleen OBL (Bin Laden)   als individu, "zei hij.
 

Voor het publiek in Afghanistan, de kabel zei: "Wanneer we ons richten op Bin Laden, en vooral voor de Afghaanse consumptie, moeten we letten op drie punten: 1) De VS is niet tegen Afghanistan en het Afghaanse volk, 2) De VS is niet tegen een bepaalde   Afghaanse politieke fractie, en 3) De VS wil OBL verdrijven uit Afghanistan naar een plek waar hij kan worden berecht. "

 

Foto: Moderne spinnerij 1968 Kabul

De sensationele uiteenzetting op Wikileaks maakt  dat mensen meer geloofwaardigheid  verlenen aan de eerdere geruchten  dat 9 / 11   een inheemse samenzwering is, gepland en uitgevoerd door de Verenigde Staten om een excuus te vinden voor het aanvallen  van  Afghanistan. De recente ontdekking van de aanwezigheid van edele metalen in Afghanistan, de informatie waarover de VS op de  hoogte was voor  9 / 11, is een voorbeeld . Het is nu naar voren gekomen dat de Verenigde Staten  bijna 1 biljoen dollar in onaangeboorde minerale afzettingen ontdekt hebben in Afghanistan, Dit valt ver buiten alle eerdere bekende reserves en is genoeg voor een  fundamentele wijziging in de Afghaanse economie en misschien in de Afghaanse oorlog zelf, volgens hoge Amerikaanse overheidsmensen . De voorheen onbekende afzettingen, inclusief grote aderen van ijzer, koper, kobalt, goud en kritische industriële metalen zoals lithium-zijn zo groot en omvatten zo veel mineralen die essentieel zijn voor de moderne industrie, dat Afghanistan uiteindelijk zou kunnen worden omgevormd tot een van de belangrijkste mijnbouw centra in de wereld.Dit geloven de verantwoordelijken  uit de Verenigde Staten .

 

,

Kabul jaren 60.

Een interne memo vanuit het Pentagon, bijvoorbeeld, stelt dat Afghanistan het  "Saudi-Arabië van lithium," zou kunnen worden een belangrijke grondstof bij de vervaardiging van batterijen voor laptops en BlackBerry. De grote schaal van minerale rijkdom van Afghanistan werd ontdekt door een klein team van ambtenaren van het Pentagon en   Amerikaanse geologen. De Afghaanse regering en president Hamid Karzai zijn onlangs geïnformeerd, hebben Amerikaanse functionarissen gezegd. Hoewel het  vele jaren kan duren om een mijnbouw te ontwikkelen, is het potentieel   zo groot dat ambtenaren en bestuurders in de industrie denken dat het zware investeringen aan zal  trekken zelfs voordat de mijnen winstgevend zijn, met de mogelijkheid van tewerkstelling  die  zouden kunnen afleiden van   generaties van  oorlog. "Er is hier een prachtig potentieel",zegt  generaal David H. Petraeus,  commandant van het Centrale Commando van de Verenigde Staten, in een interview. De waarde van de nieuw ontdekte minerale afzettingen is zo groot dat  de bestaande oorlogs economie  er in het niets bij staat.  De economie in Afghanistan, is grotendeels  gebaseerd op de opiumproductie en de handel in verdovende middelen, alsmede steun van de Verenigde Staten en andere geïndustrialiseerde landen.Het  bruto binnenlands product van Afghanistan is  ongeveer $ 12 miljard. Echter, nu  is aan het licht gekomen dat de VS op de hoogte was van  het bestaan van de mineralen voordat het binnengevallen is in Afghanistan.

Amerikaanse militairen beschermen opiumteelt in Afghanistan 2010.

Tegelijkertijd, vrezen de Amerikaanse functionarissen dat grondstof hongerig China zal proberen om de uitbating  van minerale rijkdommen uit  Afghanistan, met grote investeringen zal domineren. Dit zou  de Verenigde Staten kunnen hinderen in hun vrijheid. Na het winnen van het bod voor de Aynak kopermijn in de provincie Logar, wil  China duielijk  meer, zeggen Amerikaanse functionarissen .

Het is echter verontrustend dat de VS de invasie van Afghanistan in scène gezet zouden hebben, omwille van het  vermoeden van aanwezigheid van waardevolle  mineralen. De VS  zou aldus   verzekerd zijn van de exclusieve rechten op de extractie van  de mineralen en  de winst in de zak hebben. Als dit waar is, dan heeft de VS  veel vragen te  beantwoorden aan het Internationale Hof van Justitie, want  de oorlogsmachine heeft  al  meer dan 30.000 Afghanen afgeslacht en ondanks de  nederlaag in handen van het Afghaanse verzet, is de VS terughoudend om te vertrekken uit Afghanistan.

Bron. http://pakobserver.net/detailnews.asp?id=64803

http://www.911belgium.be

More about Narcotics and 9/11:

http://letsibeledmondsspeak.blogspot.com/2009/04/sibel-edmonds-interviewed-by-electric.html

Foto: Afghanistan Bergen 2008