Alle e-nummers op creditcard formaat - aspartaam

U bent wat u eet. Zowat alle lightproducten hebben aspartaam als additief, ook wel E951 genoemd. Het zit in meer zoete producten dan je zou denken en is dé gangbare suikervervanger. Alle 'light'-producten en zoete suikervrije producten bevatten het.

Dokters en voedingsdeskundigen prijzen aspartaam met grote regelmaat aan bij patiënten die suikers moeten vermijden.

Vreemd, want aspartaam is een controversieel synthetisch product; het is bewezen dat het zeer schadelijke neveneffecten heeft.

Die(t) Coke

Het meest dodelijke additief ter wereld.

Aspartaam werd in 1965 per ongeluk uitgevonden toen men aan het zoeken was naar een medicijn tegen zweren. Iemand likte aan het goedje en merkte dat het erg op suiker leek. De samenstelling is echter verre van zoet. Aspartaam bevat 3 stoffen: 50% phenylalanine, 40% asparaginezuur en 10% methyl-esters. Die 10% zijn het schadelijkst want de methyl-esters zetten zich na consumptie eerst om in methanol, daarna in formaldehyde (dat is ongeveer zo giftig als arsenicum en cyanide), daarna in mierenzuur en in diketopiperzine (DKP).

Volgens de E-nummers-gids van Corinne Gouget werd in 1973 door onafhankelijke onderzoekers aangetoond dat aspartaam het zenuwstelsel aantast en dat het zeer kankerverwekkend is. Met behulp van grote investeringen werd het in de jaren '80 van de vorige eeuw toch groot in de markt gezet. Inmiddels zit het spul in duizenden producten in honderden landen.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft 10 jaar geleden al erkend dat er minstens 92 schadelijke bijwerkingen zijn. De lijst van neveneffecten van aspartaam bestaat o.a. uit lichte hoofdpijn, hersentumoren, de ziekte van Parkinson, Alzheimer en Multiple Sclerose.

CanderkillHet verstoort de productie van DNA, tast het immuunsysteem aan en zorgt voor zaken als slapeloosheid, hoofdpijn, diarree, buikpijn, hyperactiviteit, concentratiegebrek, hoor- en zichtstoornissen, geheugenverlies, paranoia, schildklieraandoeningen, epilepsie, agressie, enzovoorts.

Een lijstje met producten waar aspartaam in zit vindt u via aspartaam.nl. Een volledige lijst met kwalijke middelen die aan uw eten zijn toegevoegd, waaronder ook de vetmaker E621, is te vinden in het handig kleine boekje 'Wat zit er in uw eten, de gids die u alert maakt op al die e-nummers'. Het boekje is geschreven door Corinne Gouget en Will Jansen en voor een luttele 9,90 €uro een koopje. Ideaal om in de jaszak te hebben tijdens het shoppen. Wie liever meteen digitaal een overzicht van de schadelijke e-nummers wil kan deze pdf downloaden.

Reacties

Marc.Vg
Offline
Last seen: 2 jaar 43 weken geleden
Samengevoegd: 04/25/2010

tnx bounz (y) :)

hier nog een bericht van bou1ll0n

e-nummers nu ook op iPhone:
http://www.bouillonmagazine.nl/iphone-app/

bounz
Offline
Last seen: 7 jaar 52 weken geleden
Samengevoegd: 07/12/2010

http://partyflock.nl/weblog/106597

hier staan twee programma's zodat je ook op je pda/smartphone
de nummers altijd bij je hebt, en ook weet waar ze voor staan

:)