Occupy Euro top 23 Oktober 2011 Stop the MES = COUP d'Etat !

zondag 23 oktober · 13:00 - 16:00

Brussel Schuman - METRO SCHUMAN
Kleine Wetstraat

http://www.facebook.com/event.php?eid=265887776789955&notif_t=event_invite
    
Wij zijn de 99% • Wij zijn de oplossing
Wij eisen publieke banken onder controle van het volk

Nous sommes les 99% • Nous sommes la solution
Nous exigeons des banques publiques sous contrôle du peuple
...
DE TOP:

De Europese top van de waarheid zou het worden. De ultieme oplossing voor de schuldencrisis zouden de eurolanden 23 oktober in Brussel presenteren, beloofden de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy vorige week.

Duitsland temperde gisteren de verwachtingen. Er is meer tijd nodig om de crisis op te lossen, zei de Duitse minister Wolfgang Schäuble (Financiën). En Merkel liet via haar woordvoerder weten dat dromen dat de crisis zijn einde naderde niet vervuld zullen worden.

Nu groeit de crisis de leiders boven het hoofd. Het gevreesde domino-effect trekt een vernietigend spoor door de hele eurozone. De roep om alle aandacht te richten op Italië neemt toe. De enorme schuld en de haperende economie vormen een grote bedreiging voor de Europese economie.

Naar verwachting blijven de eurolanden ook na 23 oktober doormodderen. De redding van de eurozone wordt een lange mars, met na zondag 3 en 4 november de G20 in Cannes als volgende halte.

DEXIA:

Dexia werd in 2008 overeind gehouden dankzij een miljardeninjectie van de Belgische belastingbetaler. In 2010 is volgens insiders ruim 44 miljard euro van Dexia België naar Dexia Frankrijk gevloeid: dat is meer dan de helft van het totale bedrag op alle spaarrekeningen van Dexia in ons land. Het geld van Belgische spaarders werd door de Franse Dexia-bankiers gebruikt voor erg speculatieve beleggingen, in onder meer Zuid-Europees schuldpapier en wurgcontracten met lokale overheden. Die brachten Dexia in nieuwe moeilijkheden, waardoor de waarde van het bankaandeel letterlijk door het plankier zakte.

De bankencrisis en de schuldencrisis hebben intussen het ooit zo geprezen Europese sociale model in een neerwaartse spiraal gejaagd. Wat nu al de Grieken, Spanjaarden en Portugezen treft, komt onvermijdelijk ook op ons af. De ruim 22 miljard euro die de volgende federale regering, op last van Europa, tegen 2015 moet wegsaneren, zal een pijnlijke sociale ommekeer veroorzaken.

Het politieke bakerpraatje dat de Dexiacrisis de burgers geen eurocent zal kosten, gelooft niemand meer. Voor de redding van het feitelijk failliete Dexia alleen al zal de overheid meteen minstens drie miljard euro betalen. Dat geld moet worden geleend tegen een intussen verhoogde rente, op conto van de Belgische belastingbetaler.
Nu ook andere banken in moeilijkheden komen, staan we aan de vooravond van een replay van de crisis van 2008.

Het Europese Stabiliteitsfonds EFSF beschikt nu al over 700 miljard euro om de eerste schokken van de schuldcrisis op te vangen. Dat geld is afkomstig van de landen van de eurozone. België draagt 24,3 miljard euro bij tot dat noodfonds. Financiële analisten vrezen evenwel dat het EFSF die 700 miljard zal moeten verhogen tot 2000 miljard euro.

Als de beheerders en directeuren van het Stabiliteitsfonds daartoe besluiten, hebben de landen van de eurozone geen andere keus dan bij te dragen tot die kapitaalsverhoging. Zo staat het in het verdrag dat op 21 juli dit jaar door de landen van de eurozone werd getekend. Die overeenkomst werd naderhand door de meeste nationale parlementen van de betrokken landen routineus en veelal ongelezen goedgekeurd.

Als de parlementsleden de EFSF-overeenkomst wel hadden nageplozen, dan hadden ze geweten dat de door niemand verkozen bestuurders van het noodfonds door geen enkele instantie, parlement noch justitie, ter verantwoording kunnen worden geroepen. Zij genieten een volstrekte immuniteit.
Op die manier betalen de Belgen drie keer voor de virtueel failliete bank. Een eerste keer om de bank te redden, eventueel te nationaliseren, een tweede keer via het Europese noodfonds en een derde keer door de zware inleveringen op de sociale voorzieningen en de belastingverhogingen die de volgende federale regering noodgedwongen zal opleggen.

Wij eisen de oprichting van een publieke bank onder controle van het volk.

Occupy Euro top 23 Oktober 2011 Stop the MES = COUP d'Etat !

http://www.scribd.com/doc/35627893/voorkantEuro

http://www.scribd.com/doc/35627412/Euro-A